Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евелина Славкова: Българите търсят в политическия елит хора, които много просто да им обясняват нещата

Евелина Славкова
Снимка: Мария Христова


Българите търсят в политическия елит хора, които много просто да им обясняват нещата. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" социологът Евелина Славкова по повод изводите от последните проучвания на изследователски център "Тренд“:


"Те искат да разбират, че това, което им се говори, е нещо, което е много по-близо до тях. Такъв тип политици търси българинът. Някой, който да може да им говори на "ти“. Не можем да отречем, че Бойко Борисов е на политическата сцена, именно защото той говори просто и народът го разбира чудесно. Това е част от психологията на народа ни в много голяма степен".

По един или друг начин социологията в България е била сведена само до електорални данни и до рейтинги, допълни още Славкова:

"Много рядко сме се обръщали към обществото, да разберем обществото, да го чуем какво мисли, как се ориентира, какво се случва. Смятам, че с обръщането на социологията към обществото ще могат и политиците, и институциите да се ориентират към това, което наистина имаме като общество".

Цялото интервю с Евелина Славкова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна