Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева ще открие посолство в Обединените арабски емирства

| обновено на 09.04.18 в 12:57

България открива посолство в Обединените Арабски емирства. На церемонията утре ще присъства вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която от днес е на работно посещение в Абу Даби. 

На официалната церемония във вторник ще присъства и новоназначеният посланик Богдан Коларов, който досега заемаше поста генерален консул в ОАЕ, където има многобройна българска общност, наброяваща около седем хиляди души. За откриването на българското посолство в края на миналата година правителството отпусна 578 хиляди лева. 

Абу Даби е ключов световен икономически и търговски център, а очакванията за откриването на българска дипломатическа мисия е да допринесе за развитието на политическите, икономическите, търговските и културните отношения между двете страни. 

Сред акцентите на разговорите на двустранните срещи на външния министър Захариева в Абу Даби ще бъде световното изложение "Експо 2020", което ще се проведе в Дубай. Ще бъдат начертани и конкретни форми на сътрудничеството в сферата на инвестициите, икономиката, световните технологии и туризма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна