Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп посрещна освободени от Северна Корея американци

Доналд Тръмп лично посрещна тримата освободени от Северна Корея американски граждани на летището във ВВС базата „Андрюс“ край Вашингтон днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп посрещна днес край Вашингтон трима американци, освободени от Северна Корея, и заяви, че очаква срещата със севернокорейския лидер Ким Чен-ун да бъде успешна.

„Наистина смятам, че той иска да направи нещо, за да върне страната в реалния свят. Мисля, че срещата ще бъде успех, голям успех. Наистина смятам, че е постигнат голям напредък. Ще видим какво ще стане след няколко седмици“, каза президентът на САЩ.

Тръмп говори при посрещането на тримата американци, освободени от властите в Пхенян. Заедно със съпругата си Мелания президентът поздрави лично освободените американци въпреки пристигането им в ранните часове в четвъртък във военновъздушната база „Андрюс“ край Вашингтон.

Бившите затворници пристигнаха със самолет заедно с държавния секретар Майк Помпейо, а на летището бе и вицепрезидентът Майк Пенс.

Освобождаването на тримата американци бе издействано от Помпейо, който посети Пхенян и се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. То дойде преди очакваната с голям интерес историческа среща между Тръмп и Ким.

Срещата се очаква да се проведе в края на този или началото на следващия месец. Тя вероятно ще се състои в Сингапур, каза представител на американската администрация.

Целта на Тръмп е да постигне ядрено разоръжаване на Северна Корея.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна