Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо

Снимка: БГНЕС

Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо. Това заяви в Горна Оряховица по време на празника на суджука д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите.

По повод готвените нови стандарти, които да определят какъв процент месо ще има в колбасите, д-р Чамова коментира:

"Процентът месо е много относително, зависи по коя рецепта го гледате. Това са много изкуствени неща, които се създават, едно изкуствено напрежение. Българският потребител е манипулиран от най-различни организации, от различни лобита на вносители на продукти, не български."

240 хиляди тона свинско месо са нужни за годишното задоволяване на българския пазар. Две трети от тях се налага да бъдат внасяни, посочи шефът на Асоциацията на месопреработвателите д-р Светла Чамова.

"С говеждото месо е още по-трагично. Пилешкото е единственото, което си има и производство, и пазари, и възможности за износ."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна