Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният борд по туризъм ще проведе 5-ата си годишна среща

| обновено на 12.06.18 в 08:17
Снимка: БГНЕС

Националният борд по туризъм ще проведе 5-ата си годишна среща. Събитието е със съдействието на Министерството на туризма.

Туристически сдружения, неправителствени организации, големите инвеститори в България, представители на законодателна, изпълнителна и местната власт, ще насочват внимание на сектора и ще излъчат посланията си към държавата. Сред дискутирани теми са категоризацията на хотелите, международния маркетинг на Българския туризъм и образът на България като дестинация, инвестициите в туризма, бално и спа туризма. Изпълнителният директор на сдружение “Национален борд по туризъм", Поли Карастоянова подчерта, че туристическият бранш прави първа крачка към обединение. "Национален борд по туризъм правим всичко възможно да създадем платформа, да намерим най- малко общо кратно, да потърсим онези въпроси, по които имаме съгласие и да направим всичко да вложим всичките си усилия в постигане на решение по тях“.

БНР е медиен партньор  на събитието.

От Асоциацията за алтернативен туризъм изпратиха писмо до медиите, в което заявяват, че, в контекста на провеждащото се обществено обсъждане на поредния проект за изменение и допълнение на Закона за туризма, в близките дни ще има консолидирана позиция на основни неправителствени организации от туристическия бранш, които са извън Националния борд по туризъм. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна