Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха Борисов да преразгледа решението за оставката на Бисер Петков

| обновено на 12.06.18 в 11:42
Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ са поискали с писмо до премиера Бойко Борисов да преразгледа решението за приетата оставка на министър Бисер Петков.

Пламен Димитров и Димитър Манолов застанаха зад Петков.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че премиерът може да преосмисли решението си за приетата оставка на Петков и посочи, че това вече се е случвало с оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

"Аз смятам, че гъвкавостта, която показва премиерът Борисов досега в своето управление, и сега ще му помогне. Надявам се поне да намери вярното решение и да не приеме, или да преразгледа своето решение за приемане на оставката на министър Петков. Има много неща да се вършат. Това е най-малкото, което трябва да се случи в момента. Наистина той може да бъде факторът в социалната сфера, който носи не само решенията, но и дава визията напред".

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че ще е трудно да се намери заместник на Бисер Петков с толкова висока професионалност.

"Поддръжката на разумния баланс, която той осъществяваше, е нещо изключително важно. Бисер Петков е един освободен от емоции технократ, с твърде високи нива на компетентност – човек, който не се заиграва с този и с онзи".

Заместник социалният министър Султанка Петрова е изненадана от решението Петков да подаде оставка. Това не е обсъждано с неговите заместници. Петрова даде висока оценка за работата на министъра, а по повод призива на протестиращите майки Бисер Петков да остане на поста, тя каза:

"Мисля обаче, че е много късно. Ние работим изключително ползотворно във връзка с всички тези законодателни промени, които се правят в момента. Досега такова нещо не е правено".

Подробности чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна