Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КФН: Ралица Агайн не е предупреждавала за възможен риск от фалит на "Олимпик"

Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн не е предупреждавала останалите членове на регулатора за възможен риск от фалит на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", което оперираше и в България. Това се казва в изявление на КФН до медиите, с което ръководството на регулатора се разграничава от днешните изявления на Агайн

Пред bTV тя заяви, че има рискове в сектора на застраховките "Гражданска отговорност" за автомобилите, които могат да доведат до нови проблеми на пазара.

"Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи анализ и предупреждения за възможните рискове, свързани със ситуацията около застрахователната компания "Олимпик", поясняват обаче от КФН. 

В изявлението се казва, че фактология за кипърското дружество е била качена в деловодната система на КФН едва на 17 август, а и до днес регулаторът не разполага с доклада, представен от Агайн в Народното събрание.

От КФН напомнят, че с поправките в Закона, влезли в сила от началото на годината, зам.-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна