Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Един за всички, всички за един“

Eдно интервю на Ива Дойчинова с фронтмените на „Остава“, Gravity Co и Jeremy? малко преди общия им концерт в Пловдив на 31 август

БНР Новини
Свилен Ноев от „Остава“, Ерсин Мустафов от Jeremy? и Явор Захариев от Gravity Co

Свилен Ноев от „Остава“. „Тези момчета пеят само за отчуждение, секс и любов“ – това чули за себе си музикантите от „Остава“ чрез наблюденията на американски колеги и Свилен със смях се съгласи, че това са основни послания на творчеството им. А за останалите две групи в концерта добави: „Аз много се радвам, че Gravity Co се върнаха в играта, защото правеха супер съвременна музика. Надявам се сега да си стъпят на краката, да започнат да правят нови парчета и да издават албуми. Jeremy? са много симпатични момчета, деляхме доскоро една репетиционна. Много ми харесва това, че са много сърцати момчета и понеже не са от София, както и ние, го има това приятелското и винаги са готови да ти помогнат. Имат жестоки клипове и винаги, когато ходя на техни концерти, си тръгвам много доволен.

Ерсин от Jeremy? за другите: „Аз съм огромен фен на „Остава“. Може би техният албум „Пинг Понг“ ме зареди с вярата, че може да се прави алтернативна музика в България. А с времето от техен фен, станах техен приятел. А Gravity Co са групата, заради която повярвах, че може да се случва съвременна музика на английски език в България".

Явор от Gravity Co за другите: „Ерсин е един страхотен артист и изпълнител. Много отдавна чаках появата на един такъв човек на музикалната сцена. Той е оригинал, като нешлифован камък. За мен „Остава“ са група, с която сме работили заедно от доста години, и мога да кажа, че стилът им не е правен в България. Блендата на Свилен е уникален дар".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна