Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки портал посвети годишния си конкурс за поезия и филм на Николай Николов

Снимка: Бойка Тодорова


В Пловдив младежкият уеб портал "Медия Кафе" посвети традиционния си годишен конкурс за кратък филм и текст на един много талантлив млад музикант - Николай Николов, който загина в катастрофа преди малко повече от три месеца.

„Като цяло загубата на Ники беше много голяма. Ние искаме неговите послания да бъдат чути. В тази връзка насочихме текстовете, поезията в частност и видеата, които ще бъдат направени, към един цитат от негова песен: "Оставам тук"“, каза Васил Киризиев от сайта "Медия Кафе" за конкурса "Нашият свят".

В конкурса могат да се включат младежи до 35-годишна възраст. До 15-ти ноември продължава срокът за кандидатури, каза още той.

„Опитваме се да насочваме нашите срещи по училищата и университетите, не толкова към тъжната част на конкурса, а към това, което се пее в песните на Ники - начинът да останеш тук и светът около нас. Винаги сме се опитвали да провокираме младите хора да разказват нещата около тях, да ги споделят и същевременно всички да ги чуват. Това може да става под формата на видео, текст или музика. Тази година ще учредим една специална награда за поезия, която ще бъде на стойност от 1000 лева и тя ще бъде посветена на Ники“, каза той и поясни:

„Вече има постъпили участници, главно с текстове. Видеата се изпращат последната седмица от конкурса. За нас е важно да седнат и в екип да започнат да правят нещо. Доста от учениците се събират, едните пишат текстовете и сценариите, а част от тях правят видеата“.

В журито влизат поети, автори, актьори от Драматичния театър в Пловдив, музиканти.

Още можете да чуете в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна