Странни и особени, необичайни, източни и причудливи. Такива са екзотичните сладкиши – по вкус, продукти, подправки, цвят и форма. За сладките изкушения на Далечния изток, за необикновените сладкиши от цял свят, за модата в сладките изделия ще си говорим с Рианти Бинти Нур-Айни, или накратко Яти, от Индонезия и с Магдалена Гигова, журналист и страстен пътешественик.
Яти живее в България от 1992 година, приготвя фантастична индонезийска храна. Посреща гостите си в малък уютен ресторант в столицата с картофена торта и с вкусните традиционни зелени палачинки „дадар гулюнг“. Магдалена Гигова е посетила 87 държави и е запален почитател на сладките изкушения. Нейният разказ ще ни отведе в Парламента на Китай и в малките швейцарски шоколадиерни.