Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнати са обвинения на служителя на съдебната охрана в Търговище, който блъсна двама младежи

Стотици в Търговище поискаха справедлив процес срещу шофьора

| обновено на 05.11.18 в 15:06
Родители на пострадали деца при пътен инцидент организираха протест пред Съдебната палата в Търговище. Те оставиха чадъри, защото се опасяват, че случаят може да бъде потулен.
Снимка: БТА

Обвинения са повдигнати на 49-годишния служител на съдебната охрана в Търговище Валентин Парашкевов, който блъсна двама младежи на мотор и избяга от мястото, след което беше задържан.

По-рано днес няколкостотин души се събраха на протест пред съдебната палата в Търговище. Те настояват за справедлив процес срещу шофьора, предизвикал катастрофата.

Веднага след пътния инцидент той е бил открит от полицията и задържан за 72 часа. Установено е, че той е шофирал с 0,71 промила алкохол в кръвта.

Притесненията на протестиращите са да не се потули случаят, защото извършителят е служител на съдебната охрана и брат на бивш директор на полицията.

Демонстрантите подкрепят исканията на родителите на пострадалите деца, а Миглена Сотирова - майка на пострадалото момче, което управлявало мотоциклета заяви:

"Искам справедливост. Искам справедлив процес. Искам да са обективни съдии, прокурори, полицаи, всички. Искам обективност".

Междувременно от Министерството на правосъдието съобщиха, че предизвикалият инцидента служител на Съдебна охрана - Търговище е отстранен от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство. От министерството уточняват, че по време на инцидента той е бил в почивен ден след дежурство и е управлявал личния си автомобил.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна