Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Танго котките" - с концерт в София Лайв Клуб

Снимка: Мария Петрова



"Танго котките" ще имат концерт довечера в София в 20 часа в София Лайв Клуб. Пианистката Зорница Цветанова от проекта разказва в "Хоризонт до обед": 

Довечера ще бъде типична танго вечер. За "тангарите" Пиациола и тези всичките танга, които те по различни начини наричат – те не са точно за танцуване и танга. Това, която ще изпълним - "Milongero Viejo" е написано специално за Освалдо Фреседо, за което е бъде и вечерта с "Vida Mia".

Танго котките отново ще  бъдат на една сцена със Стоян Янкулов - Стунджи и Веселин Веселинов -  Еко:

"Това са за мен едни невероятни, първо, хора, след това музиканти, винаги търсещи новото и мъчещи се да научат все повече и повече неща за музиката, в която свирим. В тангото няма барабан по принцип и Стоян направи всичко, наистина всичко – изслуша, изрепетирали сме страшно много неща, които да паснат абсолютно със съвсем различен сет барабани ще бъде, за да се случват с тангото и мисля, че се получава много хубаво."

Гост музикант ще бъде тромпетистът Мишо Йосифов:

"Мишо, всички знаем, е гуруто на джаза в България и много се радваме, че се съгласи да дойде този път с нас. Отначало идеята беше той да свири само джаз импровизации, но постепенно той се включи и в някои от тангата."

Концертът е посветен на композитора Цветан Цветанов – баща на Зорница Цветанова:

"Довечера ще изпълним една от неговите песни – "Запей ми, Добро" в инструментален вариант, обясни тя."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна