Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диана Сивинова: Една от основните ни цели е да се изчисти името на квартал „Младост“


Една от основните ни цели е да се изчисти името на квартал „Младост“, заяви в предаването „Преди всички“ пиарът на столичния квартал Диана Сивинова преди днешния форум, посветен на развитието му.

„Организираме този форум, за да се съберем, да седнем да говорим спокойно с НПО-сектора, с гражданите, с бизнеса, да коментираме проблемите на района. Ще говорим за зелени политики, за градски политики, както и за нещата, свързани с бизнеса и неговите проблеми. ... Днес със сигурност няма да променим законите и да спрем тотално строителството. Целта на този етап на това събитие е да си говорим поне за средата около строежите и 40% озеленяване, което е по закон, също да се изпълни“.

Няма вариант строежите в "Младост" да не тръгнат, каза Сивинова и подчерта, че районният кмет изпълнява закона. По думите ѝ обаче строежите не са толкова много. 

Проблеми има, но трябва да започнем да говорим, каза Сивинова. По думите ѝ на днешния форум ще бъдат разказани добри практики. Тя изрази надежда в края на форума да бъдат поставени конкретни неща за изпълнение, както и форматът да продължи и догодина.

Сивинова подчерта още, че в квартала вече има биоградини. Друг проект ще помогне за стартирането на аквапоничното земеделие, добави тя.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна