Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей отрича отлагане на вота за Брекзит

| обновено на 09.12.18 в 10:43
Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей предупреди депутатите, че ще хвърлят страната в „непознати води“, ако отхвърлят нейната сделка за Брекзит. Тя отрече публикации във вестниците, че ще отложи гласуването.

В интервю за „Мейл он сънди“ Тереза Мей казва, че отхвърлянето на сделката ще означава голяма несигурност за Великобритания. Тя предупреждава депутатите, че техните действия могат да доведат до нови общи избори и има реален риск да няма Брекзит.

От Даунинг стрийт освен това отрекоха публикациите в днешни вестници, включително „Сънди таймс“, че Тереза Мей ще отложи гласуването по сделката за Брекзит в парламента във вторник.

Лейбъристите, либералдемократите, северноирландските юнионисти и десетки депутати от Консервативната партия на премиера заявиха, че няма да подкрепят нейното споразумение.

Те излагат достатъчно аргументи, че голяма несигурност ще последва именно, ако споразумението бъде гласувано в Камарата на общините.

Междувременно подалият оставка като съветник на Министерството на отбраната депутат Уил Куинс призовава премира в „Телеграф он сънди“ да предоговори сделката с ЕС, защото тя води до голям дисбаланс в отношенията и отслабва преговарящите позиции на Обединеното кралство.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна