Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотите не се разбраха за общо явяване на европейските избори

"Атака" напусна заседанието на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти"

| обновено на 26.02.19 в 19:10
Красимир Каракачанов, по чиято покана се провежда срещата, е единственият партиен лидер на нея
Снимка: БГНЕС-архив

Обединените патриоти не успяха да постигнат съгласие за общо явяване на европейските избори. Коалиционният съвет, свикан по инициатива на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, завърши със скандал. Двама от лидерите - Волен Сидеров и Валери Симеонов дори не дойдоха на срещата, а представителите на "Атака" напуснаха срещата. Заместник-председателят на партията Десислав Чуколов обясни, че е недоволен от обсъжданите теми: 

"Нищо общо с явяването на евроизборите. Такива битовизми просто ми се струва много неправилно, че трябва да бъдат обсъждани в такъв формат".

Чуколов разкри, че на срещата е било предложено бившият здравен министър Петър Москов да участва в общата листа за евроизборите, на което от "Атака" отвърнали, че достойни да присъстват са и Анастасия Мозер и Иван Костов.

Час по-късно Красимир Каракачанов обясни и кои са битовизмите, довели до напускането на "Атака", както и резултатът от срещата:

"Бяхме предложили една точка, а именно участието на коалиция "Обединени патриоти" на предстоящите евроизбори. Колегите от НФСБ дойдоха с предложение за друга точка – промени в ръководството на парламентарната група и това предизвика колегите от "Атака" да си тръгнат. Така че след тази среща е като преди тази среща – нищо ново".

От думите му стана ясно, че вариантът "самостоятелно явяване" стои на дневен ред, но коалиция "Обединени патриоти" има и тя ще продължи да подкрепя управлението.
В 17.30 ч. ръководството на ВМРО се събра, за да обсъди и резултатите от срещата на Коалиционния съвет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна