Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп уверен, че може да вземе първа победа на "Олд Трафорд"

Юрген Клоп идва със самочувствие на "Олд Трафорд".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че Манчестър Юнайтед ще успее да подобри представянето си през сезона, но не иска това да се случи след двубоя между двата отбора тази неделя на „Олд Трафорд“.

Възпитаниците на германския специалист вече водят с 15 точки на играчите на Оле Гунар Солскяр след осем изиграни срещи. Норвежецът призова своите футболисти да се амбицират за предизвикателството да се изправят срещу европейския клубен шампион, отбелязвайки, че това е перфектният мач, който може да мотивира колебливия тим на „червените дяволи“.

Клоп е уверен в първия си успех на „Олд Трафорд“ като наставник на мърсисайдци. „Не мисля, че има много отбори, които биха искали да се изправят срещу нас в момента. Изглежда, че Манчестър Юнайтед е единственият, който иска да играе с нас и ние трябва да се погрижим да им покажем, че това е недоразумение. Това е мачът, който може да преобърне света за нас, по този начин се приготвяме за тази среща. Те са в ситуация, от която искат да излязат. Просто трябва да направим така, че това да не се случи тази седмица“, започна Клоп.

Юнайтед ще бъдат без контузените Пол Погба и Давид де Хеа за дербито в неделя, докато Антони Марсиал, Аарън Уан-Бисака и Люк Шоу остават до последно под въпрос. Германецът смята, че „червените дяволи“ ще се подобрят, когато всички с травми са отново в игра. „Те имаха много контузени играчи. Някои от тях изключително важни за състава. Никой не може да практикува същия футбол, когато 5-6 основни играчи отсъстват от първия отбор. Това ще се промени“.

За сравнение, „червените“ могат да пристигнат на „Олд Трафорд“ без проблеми с травми, след като вратарят Алисон Бекер се излекува от контузия на прасеца, извадила го от игра в последните два месеца, а Жоел Матип и Мохамед Салах се възстановиха от удари. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна