Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на майката на Кристиан Николов

Очаква се да бъдат обвинени и спътниците на Николов по време на катастрофата

| обновено на 21.04.20 в 19:34
Десислава Пешева, майката на младежа, предизвикал катастрофа и убил журналиста Милен Цветков, беше изведена от Трето РПУ в столицата от служители на реда. Кристиан Николов е управлявал джипа под въздействието на наркотици.
Снимка: БГНЕС

Обвиниха Десислава Пешева  - майката на Кристиан Николов, че е позволила на сина си да шофира след употреба на наркотици. Обвинения ще бъдат повдигнати и на двамата спътници на 22 -годишния мъж, който причини тежката катастрофа на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков.

Десислава Пешева- като управител на дружество "Винпром - Карнобат" е собственик на автомобила Audi Q7, който удря спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков.

Прокуратурата я обвини, че е допуснала да се стигне до трагичното произшествие, позволявайки на сина си Кристиан Николов да шофира фирмената кола след употреба на амфетамин и канабис.

Пешева прекара 24 часа в ареста и беше освободена срещу 100 000 лева гаранция.

Полицейски арест имаше и за приятелката на Кристиан - Симона Цветкова и техният спътник - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги.

От държавното обвинение обявиха, че срещу тях са събрани доказателства за затаяване на истина.

Първият обвиняем за тежката катастрофа беше 22-годишният младеж - че е причинил смърт на един човек след употреба на наркотици.

Кадри в социалните мрежи от днес показаха, че жертвите е можело да са много повече, защото по време на фаталния удар на кръстовището на зелен светофар преминават седем души, които по чудо не са пострадали.

Утре Софийският градски съд ще заседава по искането на прокуратурата Кристиан Николов да остане за постоянно в ареста. Заседанието по мярката за неотклонение ще се проведе чрез видеовръзка.

Автомобилите от катастрофата с журналиста Милен Цветков са на паркинг пред СДВР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна