Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чемп и Мейджър: Първи кучета" - какво се променя в Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Издателският свят има нов проект за домашни любимци: книжка с картинки за кучетата на семейство Байдън - немските овчарки Чемп и Мейджър, предаде Асошиейтед прес.

От издателство Дайъл Букс за млади читатели съобщават, че картинната книжка "Чемп и Мейджър: Първи кучета" ще бъде публикувана на 19 януари следващата година - в деня преди Джо Байдън да положи клетва като следващия президент на САЩ.

Автор на книжката с картинки е Джой Маккълоу. Илюстрациите са на Шейда Абваби Бест.

"Научих се да обичам кучетата по време на изключително труден период и оттогава те неизменно присъстват в живота ми. Тяхната безгранична преданост, привързаност и безусловна любов са от съществено значение за психичното ми здраве. Моите домашни любимци винаги са били (и винаги ще бъдат!) от приют. С удоволствие научих, че с избирането на президента Байдън най-накрая в Белия дом ще живее осиновено куче. Празнувах, пишейки тази история!", споделя Маккълоу.

Чемп е член на семейство Байдън от 2008 г. Мейджър е взет от приют през 2008 г. и ще стане първото осиновено куче, нанесло се в Белия дом.

Книгите за животните в Белия дом имат дълга традиция. Сред тях са "Книгата на Мили" от Барбара Буш и "Скъпи Сокс, Скъпи Бъди" от Хилари Клинтън.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна