Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов похвали работата на прокуратурата и службите

| обновено на 20.03.21 в 14:24
Снимка: пресслужба на МС

Премиерът Бойко Борисов оцени високо работата на прокуратурата и на службите за разкриването на група за шпионаж в полза на Русия.

„Има радиомълчание от другите институции в България, пък доста президенти се изказаха вече по темата. За пореден път казвам  - се налага и да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България! Дружбата си е дружба, ние винаги сме демонстрирали и в същото време да са шпионствали за нашите възможности в НАТО“, каза Борисов при посещение си в Силистра.

Вчера прокуратурата обяви, че е разкрита група за шпионаж в полза на Русия, действала в България.

Задържани са настоящи и бивши военни, както и жена с българско и руско гражданство. В продължителен период групата е предоставяла на служител в руското посолство секретна информация от военен и високотехнологичен характер, засягаща България, НАТО и Европейския съюз.

По-рано днес Борисов и изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов посетиха нова база във фармацевтичния завод в Разград.

Обявено беше, че в тази база има готовност да бъдат произвеждани ваксини, стана ясно от излъчване на живо в профила на премиера в социалните мрежи. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна