Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Маринов поясни защо предпочете Жан Виденов

Павел Маринов обясни защо предпочете движението на Жан Виденов пред БСП:

Обърнаха се към мен, аз ги подкрепих,  познавам много хора там, които имат какво да кажат и да направят, макар че са били неглижирани досега в пространството. Има и такива, които не искат да се обявят с имената си по разбираеми причини- сигурно искат да видят какво ще стане, но лявото няма да бъде такова каквото беше досега. Аз съм един от учредителите и подкрепящите движението. Това не е причина обаче за напускането ми на БСП, причината за БСП отдавна зрее, вие го знаете това.

Ръководството на БСП го е подразнило с противоречието между думи и дела. Недоумение за него будят политическите практики, които ръководството провежда през последните години-решенията в Народното събрание, отсъствието на групата от Народното събрание, липсата на комуникация с местните структури на БСП, несъобразяването на специфичните политики, които БСП и местните органи на власт трябва да провеждат съвместно с другите партии, налагането на безпринципни решения, без да се съобразяват с тези конкретики- по думите му, светът е в друга фаза на развитието си и тези дребни на пръв поглед неща, които за БСП явно не са важни, за самия Маринов са от значение.

В коментар за обявена широка лява коалиция той каза:

Не мисля, че това е обединение на лявото –това е едно връщане назад и не виждам каква е основата. Кои са принципите, които досега бяха достатъчни да се разделят, сега станаха едно общо ляво.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна