Общинският съвет на Бургас гласува Бюджет 2024 (ОБНОВЕНА)

След 8 часови дебати по различни точки от дневния ред и гласуване на най-важния финансов документ на общината - Бюджет 2024, Общинският съвет приключи днешното си заседание. Дебатите по приемането на проекта за бюджет на Община Бургас за 2024..

обновено на 14.02.24 в 17:47

Необходимостта от намирането на купувач на „Лукойл“ е обсъдил Асен Василев във Вашингтон

Възможностите за намаляване на руската зависимост от газ и петрол в региона на Балканите и необходимостта от намиране на стратегически купувач за бургаската рафинерия „Лукойл“ обсъди министър Асен Василев на среща със заместник-помощника на президента на..

публикувано на 14.02.24 в 15:36

Съветниците приемат бюджета на община Бургас за 2024 година

Проектът за бюджет на община Бургас за 2024 година ще бъде гласуван на седмото заседание на общинския съвет днес. Макрорамката му е над 506, 6 млн лева. Общо съветниците ще разгледат 43 докладни записки. Какво предвижда проектът за бюджет на..

публикувано на 14.02.24 в 07:35

Живко Табаков: Искаме повече средства за програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

Промяна в критериите за кандидатстване по общинската програма „Моят град, моят квартал, моята улица“ и увеличение на средствата с половин милион лева, поискаха от втората най-голяма група в Общинския съвет на Бургас – обединението МИР, Левицата и..

публикувано на 13.02.24 в 14:20

ОИК-Несебър прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Баня

Общинската избирателна комисия в Несебър прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Баня Николай Пандазиев. Причината е, че той е вписан като управител и едноличен собственик на капитала на търговско дружество. Решението е публикувано на сайта на..

публикувано на 12.02.24 в 00:37

Стартира подписка за разкриване на полицейски участък в кв. „Сарафово“

Стартира подписка за разкриване на полицейски участък в кв. „Сарафово“ към Пето РУ - ОДМВР Бургас, информират общинските съветници от коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България”, които са се ангажирали да внесат докладна в Общинския..

публикувано на 01.02.24 в 13:50

"Тренд": При избори днес - ГЕРБ-СДС - 24,8%, ПП-ДБ - 17,8%

Без промяна в електоралната картина. Няма очакване, че ротацията ще доведе до съществена промяна в управлението. Близо половината от българите не са запознати с промените в Конституцията – това са част от изводите от проучване на изследователски..

публикувано на 31.01.24 в 13:18

Иван Гешев представи новата си формация на бургазлии

Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира мотивите на ВАС за отстраняването му от поста. Бургас стана четвъртият град, в който той представи формацията си - Граждански блок. Основен проблем, за който го  информираха бургазлии са ниските заплати и..

публикувано на 27.01.24 в 13:58
Комплекс

Връщането на санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е включено в законопроект на ПП-ДБ

Връщането на санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е включено в законопроект на Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова от “Продължаваме Промяната - Демократична България”. В проекта на народните представители е заложено и замразяването на руски имоти,..

обновено на 22.01.24 в 15:16

"Зелено движение" не подкрепи кандидатурата на Десислава Атанасова за Конституционния съд

Десислава Атанасова от ГЕРБ и кандидатът на ПП-ДБ Борислав Белазелков бяха избрани за конституционни съдии от парламентарната квота. За Атанасова гласуваха 159 депутати, а за Белазелков – 154.  И двете кандидатури породиха дискусии през последните..

публикувано на 19.01.24 в 15:34