Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо и Спалети се чудят за червените си картони

Давиде Маса показва червен картон Лучано Спалети в края на мача Рома - Наполи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рома и Наполи завършиха 0:0 на "Олимпико" в мач от деветия кръг на Серия "А". И двамата треньори - Жозе Моуриньо и Лучано Спалети, бяха изгонени с червени картони.  
"Вълците", които в четвъртък загубиха с катастрофалното 1:6 от Бодьо/Глимт в мач от групата на ЦСКА в Лигата на конференциите, днес успяха да спрат безупречната серия на неаполитанците от осем поредни шампионатни победи този сезон. 

В 19-ата Жозе Моуриньо получи жълт картон за свой протест заради нарушение за противниковия отбор. От въпросния фаул Матео Политано прати топката в аут. В 80-ата минута Моуриньо реагира изключително остро край тъчлинията за недаден фаул срещу Дзаниоло, заради което беше изгонен с червен картон на трибуните.

След последния съдийски сигнал реферът показа червен картон и на Лучано Спалети заради саркастични аплодисменти към арбитъра.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от равенството 0:0 с Наполи. Специалния смята, че се е получил страхотен мач от най-високо ниво.

"Според мен се получи страхотен мач. Аз така ги чувствам нещата, вие може да смятате друго. За мен това бе мач от най-високо ниво. Никога не е лесно срещу Наполи, но ние опитахме да победим. Получи се нулево равенство, нямаше голямо шоу, но въпреки това бях изтощен на скамейката. Видях страхотна концентрация, не страх, а уважение към съперника. Стана напрегнат двубой, видях колко уморени бяха играчите. Имахме своите шансове, стана уникален мач, а накрая и двамата треньори бяха изгонени", заяви Моуриньо. Той не отдели много внимание на изгонването си в края на мача.

"Не останах доволен от това решение, но не казах нищо. Никой няма да се прибере щастлив, защото и двамата треньори бяхме изгонени, но като цяло смятам, че реферът свири балансирано", допълни португалецът. Моуриньо отново говори и за поражението от Бодьо/Глимт. "Когато направиш такава простотия, следващият мач винаги е много труден от емоционална гледна точка. Имахме разговор в съблекалнята, този мач ще остане завинаги в историята ми и трудно ще си простя", завърши Специалния.

Треньорът на Наполи Лучано Спалети също получи червен картон от съдията Давиде Маса след края на двубоя с Рома. Наставникът аплодира рефера, който реши, че това е било направено с ирония и извади картона. Според Спалети обаче е станало някакво недоразумение помежду им.

"Веднага искам да изясня инцидента с червения картон. Отидох при рефера, за да му кажа: "Добра работа", но той разбра думите ми грешно и ми показа червен картон. Съсипан съм, вярвам, че и Маса съжалява за това решение. Стана някакво недуразумение. През целия мач не съм казал нищо, четвъртият съдия през цялото време беше до мен. Съжалявам, че бях изгонен по този начин. Смятам, че Маса свири доста добре и не съм му създавал никакви проблеми. И двата отбора изиграха страхотен мач. Всеки искаше да спечели, но и не искаше да загуби баланса в играта си. Затова нямаше много положения", каза още Спалети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна