Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима българи в ръководните структури на световната гимнастика

Петима българи бяха избрани в ръководните структури на международната федерация по гимнастика (ФИГ). Трикратната абсолютна световна шампионка и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) на провеждащия се Конгрес в турския курорт Анталия. Бяха избрани шест членове на комисията от 14 кандидати. Мария Петрова получи 49 гласа, което е втори резултат. Наталия Буланова от Азербайджан има същия брой гласове.  Най-много гласове събра германката Изабел Саваде - 52.


Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ. За него гласуваха 17 души. Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в техническата комисия в този спорт, след като получи 107 гласа. Николина Христова стана член на техническата комисия по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на техническата комисия по аеробика.

Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. По-рано днес японецът Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна