Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неймар може да се завърне срещу Реал

Неймар (в средата) тренира с настроение вчера в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бразилецът Неймар може да изиграе днес първия си двубой за Пари Сен Жермен от ноември насам, когато отборът приема Реал (Мадрид) в първи осминафинален сблъсък от Шампионска лига от 22:00 часа на стадион "Парк дьо Пренс"..

Френският клуб разкри, че единственият липсващ играч е бившият защитник на Кралския клуб Серхио Рамос, който продължава да изпитва проблеми с травма на глезена. Неймар, междувременно, поднови тренировки и може да играе за първи път, след като получи контузия на глезена в двубоя от френската Лига 1 със Сент Етиен на 28 ноември. „Той е добре и с добро самочувствие. Дори и да не е играл мач, ще даде 100%, ако се появи в игра, но треньорът ще реши дали ще е на пейката или сред титулярите“, сподели капитанът на ПСЖ Маркиньос.

Наставникът на парижани Маурисио Почетино е под натиск да продължи към четвъртфиналите, като отпадане още на осминафиналите е немислимо, още повече и предвид привличането Лионел Меси в началото на сезона. „Имайки предвид играчите в този мач, това можеше да бъде финал“, подчерта аржентинският специалист, чийто тим отстъпи на Манчестър Сити в полуфиналната фаза миналия сезон. Управляваният от катарски собственици клуб загуби финала на турнира от Байерн през 2020, но преди това бе отпадал неизменно на осминафиналите в три поредни сезона.

„ПСЖ се опитва да спечели този трофей от 50 години, така че сме претенденти. Отборът, срещу който се изправяме е този, който е свикнал да печели Шампионска лига“, сподели още Почетино, чийто състав така и не убеди до момента с изявите си, независимо че води с 13 точки на върха в Лига 1. Треньорът на парижани добави, че нито Идриса Гана Гей, нито Абду Диало ще попаднат сред титулярите на „Парк де Пренс“, след като се завърнаха миналата седмица от спечелената Купа на Африка със Сенегал.

ПСЖ се надява и на силно представяне от Меси, който е вкарал пет от седемте си гола през сезона в Шампионска лига. 

В другия осминафинал в турнира тази вечер Спортинг приема в Лисабон финалиста от 2021 година Манчестър Сити.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна