Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

General Motors и Mitsubishi Motors спират продажбите си в Русия заради инвазията в Украйна

General Motors и Mitsubishi Motors с парените световни големи компании, които обмислят спиране на техния бизнес с Русия  заради инвазията в Украйна и наложените от Запада санкции спрямо Москва.

Американският автомобилен производител General Motors Company обяви късно снощи, че за момента ще преустанови целия си износ за Русия. Фирмата няма заводи в Русия и продава там около 3000 превозни средства годишно.

"Нашите мисли са с народа на Украйна в този момент. Загубата на живот е трагедия и нашата основна грижа е за безопасността на хората в региона", се казва в официално изявление на компанията.

Решението на General Motors дойде, след като редица автомобилни компании, включително Volvo и Volkswagen, спряха доставките на автомобили на руска територия.

Японският автомобилен производител Mitsubishi Motors също може да спре продажбата на своите автомобили в Русия поради икономически санкции, наложени на Русия, съобщи във вторник агенция Jiji.

Япония се присъедини към Съединените щати и други съюзници в налагането на допълнителни санкции срещу Русия, включително замразяване на активи на лидерите на страната и три финансови институции.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна