Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опелка надделя над Иснър на финала в Хюстън

Райли Опелка спечели четвърти турнир в кариерата си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Райли Опелка триумфира във финала на турнира по тенис за мъже на червени кортове в Хюстън, щата Тексас, от категория АТР 250.

Третият поставен Опелка победи в изцяло американски финал между двуметрови играчи номер 4 в схемата Иснър, който е шампион от 2013 година, след 6:3, 7:6(7) за близо два часа игра.

За Опелка това бе четвърта титла в кариерата му и първа на клей. 24-годишният тенисист, спечели всичките си купи в родината, като взе първия трофей през 2019 г. в състезание на закрито в Ню Йорк и после в Делрей Бийч през 2020 г. и Далас тази година.

Това бе шестата среща между 24-годишния Опелка и 36-годишния Иснър. Опелка има пет победи и една загуба, а освен това е спечелил последните пет мача между двамата.

Преди тази среща те имаха поредица от 12 сета, в които играха тайбрек, включително един, който Иснър нарече "смешен". Това е така, защото се стигна до 24:22 на полуфиналите в Далас през февруари - най-дългият тайбрек в мач от АТР от 1990 година насам. Опелка наниза 39 аса при тази победа, с 18 повече от Иснър.

Иснър записа 79 аса по време на турнира, подобрявайки собствения си рекорд в Хюстън от 64 аса, който постави през 2013-а.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна