Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унай Емери ще се наслади на полуфиналите

Унай Емери изведе ВИляреал до полуфиналите в ШЛ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Виляреал Унай Емери засипа с похвали футболистите си за равенството 1:1 като гост на Байерн в Мюнхен, което класира скромния испански тим на полуфиналите в Шампионската лига едва за втори път след сезон 2005/06.

"Това е огромна сензация. Но ние показахме качества, които разкриха най-доброто ни лице. Много съм щастлив, защото постигаме важни неща. Това бе много голям мач, но още в първия двубой показахме, че знаем как да отговорим на Байерн. Бяхме перфектни в защита. Но това бе единственият ни шанс. Знаехме, че ще имаме най-много пет възможности в целия мач. Предишния път (срещу Атлетик Билбао) извадих от игра Саму (голмайстора Самуел Чуквуезе - бел. р.), а днес беше по-добре да го оставя на пейката, но той вкара гол веднага след появата си на терена", коментира Емери.

"Ще се насладим на полуфиналите. Стигнахме дотук, като победихме фаворити като Ювентус и Байерн и това ни дава увереност. В следващия кръг ще се опитаме да създадем условия, които да ни дадат шансове. Ливърпул е чудесен отбор, но същото важи и за Бенфика. Със сигурност ни предстоят чудесни полуфинали", увери наставникът на Виляреал.

"Ние много и да се сме малък клуб от малък град, но имаме много силни футболисти. Ще бъде важно да продължим да анализираме ситуациите правилно, както го направихме срещу Байерн и Ювентус", завърши Унай Емери.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна