Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарет Бейл се сбогува с Реал (Мадрид)

Гарет Бейл спечели пет пъти Шампионската лига.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крилото Гарет Бейл написа прощално писмо на Реал (Мадрид), с което уелсецът сложи край на деветгодишния си престой в испанския гранд.

Бейл ще напусне Кралския клуб, когато договорът му изтече в края на юни, като 32-годишният футболист все още не е потвърдил кой ще бъде следващият му клуб. Бъдещето му вероятно ще зависи от това дали Уелс ще се класира за световните финали в Катар – възможно е и той да прекрати кариерата си, ако „драконите“ се разминат с Мондиала в края на годината.

„Пиша това съобщение, за да изкажа благодарности на всичките ми съотборници, бивши и настоящи, треньорите ми, щаба и феновете, които ме подкрепяха. Пристигнах тук преди девет години като млад мъж, който искаше да осъществи мечтата си да играе в Реал Мадрид. Да нося престижната бяла фланелка, да нося емблемата на гърдите ми, да играя на „Сантяго Бернабеу“, да печеля титли, да спечеля Шампионската лига. 

Сега мога да погледна назад и да направя своята равносметка и да кажа с ръка на сърцето, че не само сбъднах своята мечта, а и още много. Да бъда част от клубната история и да постигна това, което постигнахме, докато бях играч на Реал, е невероятно преживяване, което никога няма да забравя. Искам да благодаря и на президента Флорентино Перес, Хосе Анхел Санчес и ръководството за това, че ми даде възможността да играя за този клуб. Заедно успяхме да създадем някои моменти, които ще живеят вечно в историята на този клуб и футбола. За мен беше чест“, написа той в писмото си, публикувано в социалните мрежи както на английски, така и на испански език.

След присъединяването си към клуба от Тотнъм за 100 млн. евро през 2013 година, Бейл спечели 16 големи трофея с Реал, включително пет пъти Шампионската лига, три пъти Ла Лига и веднъж Купата на Краля. Той има и три трофея от Световното клубно първенство, три пъти Суперкупа на Европа и веднъж Суперкупа на Испания. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна