Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шимунджа: Играхме добре, беше трудно

Анте Шимунджа няма предпочитания за съперници в групите.
Снимка: ludogorets.com

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изпита облекчение след края на мача във Вилнюс, където неговият отбор завърши 3:3 след продължения срещу литовския Жалгирис влезе в групите на Лига Европа. Това е шесто поредно участие на разградчани в груповата фаза на втория по сила турнир на УЕФА.

"Беше трудно за всички, за футболисти, за треньори. Не се делим на две, ние сме едно цяло - те играят, все едно и ние треньорите сме на терена. Важното е, че стигнахме Лига Европа. Когато погедна и двата двубоя, виждам колко беше трудно", започна словенецът.

"Играхме добре, честно казано. Защото създадохме доста положения. Лесно стигнахме до последната третина, а те разчитаха основно на контраатаки. През първото полувреме не бяхме толкова добри. Имахме трудности при връщането на топката след като я загубим. Но показахме характер, а нашият характер е много силен. Искахме победата повече от тях", заяви още специалистът.

"Съгласен съм, че ранният гол усложни задачата ни. Играчите трябваше да знаят какво ги очаква. Но е трудно сега да се търсят причините защо допуснахме гол в първата минута. Но вярвахме в себе си и успяхме", добави Шимунджа.

Днес Лудогорец ще научи съперниците си в групите на турнира. Но наставникът не се интересува от това кого ще трябва да срещнат играчите му. "Нямаме влияние върху жребия. Но имаме влияние да сме конкуретно способни. Искаме да сме отборът, за който всички ще внимават. Това е нашата цел".

"Дали ще има още попълнения? Вижте, днес изиграхме много труден мач. Нека се насладим, ще получите информация. Знаем през какво минахме. Знаем, че сме млад отбор. Но вярваме в уменията на момчетата и съм сигурен, че ще прогресираме".


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна