Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фалкао донесе точка на Райо Валекано срещу Атлетико

Фалкао от Райо пази топката от Витцел от Атлетико.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Радамел Фалкао се завърна на стадиона на Атлетико (Мадрид), където са някои от най-запомнящите се мачове в кариерата му и донесе равенството 1:1 за Райо Валекано от дузпа в добавеното време.

Резултатът остави домакините от Атлетико на трето място в класирането, на 2 точки от Барселона и на 5 от водача Реал (Мадрид). Райо Валекано се намира на 10-ата позиция.

Атлетико откри резултата в 20-ата минута. Антоан Гризман намери с прецизно подаване Алваро Мората в наказателното поле и испанският национал отбеляза петото си попадение от началото на сезона.

36-годишният колумбиец Фалкао изравни в 90-ата минута. Съдията отсъди дузпа заради игра с ръка на Хосе Хименес. Бърза проверка със системата за видеопомощ за съдиите (ВАР) потвърди решението. Фалкао, който има 70 гола за "дюшекчиите" в периода 2011-2013 година, беше точен, отказа да празнува, за разлика от съотборниците му, невярващи на късмета си от спечелената точка.

Пак в Мадрид, но на стадиона на Хетафе, Атлетик (Билбао) регистрира трета поредна среща без победа след 2:2 с местния тим. Гостите от Баския регион на два пъти повеждаха – чрез Иняки Уилямс във 2-ята минута и чрез Раул Гарсия в 62-ата. Но столичани не се предадоха и най-напред изравниха за 1:1 чрез Карлес Аленя в 27-ата минута. Четвърт час преди края за 2:2 беше точен Мунир Ел Хадади.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна