Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twitter помоли десетки от уволнените си служители да се върнат на работа

Снимка: Алами/Ройтерс

След като в петък Twitter Inc уволни приблизително половината от персонала си след придобиването на компанията от Илон Мъск за 44 млрд. долара, голямата социална медия сега се обръща към десетки служители, които са загубили работата си, и ги моли да се върнат, съобщи през уикенда агенция Блумбърг, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Някои от тези, които са помолени да се върнат, са били съкратени по погрешка. Други пък са били освободени, преди ръководството да осъзнае, че тяхната работа и опит могат да са необходими за изграждането на новите функции и услуги, които Мъск предвижда, се посочва в информацията на агенцията.

Наскоро Twitter уволни 50 на сто от своите служители, включително служители от екипа за доверие и безопасност, написа по-рано през миналата седмица в "Туитър" ръководителят на звеното на компанията за безопасност и почтеност Йоел Рот.

Туитове от служители на социалната медийна компания отбелязват, че екипите, отговарящи за комуникациите, поддържане на съдържанието, човешките права и етиката на машинното обучение, са сред почти напълно унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.

В събота Twitter актуализира приложението си в App Store на Apple, за да започне да таксува с $ 8 на месец т.нар. "сини отметки" за проверка, което е първата голяма ревизия на Мъск на платформата за социални медии.

На този етап от Twitter не коментират информацията на Блумбърг.

Междувременно Илон Мъск сподели в профила си в социалната медия, че мисията на комуникационната платформа на Twitter е "да се превърне в най-точния източник на информация за света".

В поредица от туитове милиардерът обясни отдадеността си на свободата на словото, но предупреди, че всички потребители, които не успеят "ясно да посочат“, че правят пародия, ще бъдат "спрени за постоянно".

Освен това Мъск каза, че вярва, че широко разпространената проверка ще помогне за демократизирането на "журналистиката и ще помогне да се даде възможност на гласа на хората".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна