Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев изпусна 3 мачбола и отпадна във Франция

Адриан Андреев
Снимка: Sofia Open

Третата ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев изпусна три мачбола и отпадна в първия кръг чалънджъра в зала от категория 100 в Роан, Франция, като по този начин се размина с двубой на осминафиналите срещу Димитър Кузманов.

Андреев отстъпи на участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Артюр Фис с 6:4, 4:6, 6:7(1) след повече от 2 часа игра.

В първия сет Адриан проби в откриващия гейм, съперникът направи рибрейк, но българинът направи нов пробив за 3:1 и това му беше достатъчно, за да вземе частта. В следващата Фис пък направи брейк в десетия гейм, за да изравни.

В решителния сет Андреев проби за 3: и след това затвърди. При 5:4 21-годишният софиянец сервираше за място на осминафиналите. Той изтърва мачбол, а след това отрази две точки за рибрейк, но при третата капитулира. В следващия гейм Адриан поведе с 40:15, но пропиля двете възможностите за пробив. При третата обаче Фис направи двойна грешка и така третата ни ракета отново подаваше за победата. Той спаси брейкбол и после стигна до нов мачпойнт, който 18-годишният французин отрази с ретур уинър по диагонала. Ади изтърва и трета възможност след форхенд в мрежата и по-късно беше пробит пак.

В последвалия тайбрек тонусът на сънародника ни спадна и при смяната на половините той губеше с 1:5 точки. След сбъркано воле от Андреев, Фис имаше вече пет поредни мачбола и реализира първия с ас.

Довечера в Роан преминалият през квалификациите Александър Лазаров излиза срещу №2 в схемата Юго Гастон от Франция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна