Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия празнува цяла нощ победата над Мароко

Хърватски футболни фенове празнуват победата над Мароко в центъра на Загреб, 17 декември 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феновете на Хърватия празнуваха цяла нощ, след като отборът победи Мароко в т.нар. малък финал и се класира трети на Световното първенство по футбол в Катар. Ватрените се наложиха над отбора от Северна Африка с два на един.

С песни, скандирания и много емоция хърватските фенове отпразнуваха спечелването на бронзовите медали на Световното в Катар.

„Много сме радостни. Класирахме се втори на предишното световно в Русия, а сега сме трети. Това е голям успех за нас. Ние сме малка, но много горда страна – играем с голяма страст и това е резултатът от всичко това“, коментира хърватски запалянко.

Феновете на Мароко също отпразнуваха достигането им до полуфиналите на първенството в Катар. Класирането на „Атласките лъвове“ е историческо. 

За първи път в историята си националният отбор на Мароко, както и за първи изобщо от африканските и арабските страни, достигна до полуфинал на Световно първенство по футбол.

Днес е финалът на шампионата в Катар – един срещу друг се изправят отборите на Аржентина и Франция. Мачът е от 17 ч. българско време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна