Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Губернаторът на Белгородска област в Русия съобщи за един убит и осем ранени при украински обстрел

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира днес позициите на руските въоръжени сили в Украйна, 18 декември 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторът на Белгородска област в Южна Русия Вячеслав Гладков съобщи за един убит и осем ранени при обстрел от страна на украинските въоръжени сили днес, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Трима очевидци съобщиха пред Ройтерс за мощни взривове в Белгород днес.

Един човек е бил убит, а друг - ранен, при обстрел на птицеферма в Белгородски район, написа Гладков в "Телеграм".

Един от пострадалите е в реанимация. Още шест души са в болница, а осмият ранен е отказал да бъде хоспитализиран и е изпратен за амбулаторно лечение.

Системата за противовъздушна отбрана в Белгородска област се е задействала, добави регионалният губернатор.

В края на миналия месец Гладков съобщи, че в руската Белгородска област по границата с Украйна се изгражда отбранителна линия. Той не разкри подробности за нейната дължина и местонахождение, отбелязва АФП.

Същевременно украинските власти съобщиха, че трима души са били ранени при руски обстрел по Херсон днес. Кирило Тимошенко, заместник-ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски, съобщи, цитиран от АП, че центърът на южния украински град е бил обстрелван с артилерия.

Русия се изтегли от Херсон миналия месец, оттогава обаче често подлага на обстрел града и околностите му, припомня АП.

Трима души са били убити, а шестима - ранени, при 54 руски атаки с артилерия, танкове и минохвъргачки в Херсонска област вчера, съобщи днес губернаторът на украинския регион Ярослав Янушевич.

А проруските сили от Донецката народна република в Източна Украйна, която Русия обяви, че включва в своята територия, обявиха, цитирани от ТАСС, че двама цивилни са били ранени при украински обстрел. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна