Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж е загинал, а двама души са в болница след катастрофа с кола на НСО

Мъж е загинал, а двама души (мъж и жена) са в болница във Варна след катастрофа на входа на Аксаково, където лек автомобил се е блъснал в кола на Националната служба за охрана, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заедно с още трима души. 

От НСО съобщиха за БНР, че автомобилът, в който се е движило охраняваното лице, е бил на път с предимство. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. Пътувалите в охранявания автомобил не са пострадали.  


Загинал е 59-годишният шофьор на лекия автомобил с варненска регистрация, сблъскал се с колата на НСО.

63-годишната жена, която се е возила в същата кола, е настанена в болница с опасност за живота. Тя има черепно-мозъчна травма и белодробен проблем вследствие на фрактура на ребрата.  

37-годишният шофьор от НСО е откаран в същото болнично заведение в стабилно общо състояние, с травма на главата и крайниците. Установена е фрактура на предмишницата, но мъжът не е хоспитализиран, съобщи Радио Варна.

Временно движението по пътя II-29 Варна – Добрич в района на Аксаково, в посока Варна, е ограничено. Движението в посока Варна се пренасочва през общинската пътна мрежа на Аксаково. Трафикът в посока Добрич не е ограничен и се регулира от "Пътна полиция".



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна