Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мемоарната книга на принц Хари е основна новина за британските медии

Принц Хари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мемоарната книга на принц Хари, която ще излезе от печат във вторник, е основна новина за британските медии вече дни наред. В нея по-малкият син на британския крал Чарлз Трети крал прави скандални разкрития за кралското семейство и начина, по който се отнасят към него. 

Трудно може да се обобщи накратко съдържанието на книгата със заглавие Spare – в превод - Излишен или Резервен. Но самото заглавие говори за чувствата на херцога на Съсекс, че е бил пренебрегван в семейството. 

Хари не спестява нищо: от загубана на майка си, загубата на доверие към семейството до загубата на своята девственост. Той разказва за физическо нападение срещу него от брат му Уилям по време на спор за Меган Маркъл. 

Информира, че е убил 25 души по време на службата му в Афганистан. Казва, че е вземал наркотици като тийнейджър. Споменава, че той и брат му са молили баща им да не се жени за Камила. 

Хари казва, че винаги е искал помирение със семейството си, но няма ответна реакция. В опит съвсем накратко да обобощи съдържанието на книгата Би Би Си написа: „Секс, наркотици, схватки и кралски особи“. 

Няма реакция от Бъкингамския дворец и от двореца Кенсингтън, където смятат книгата за версия на Хари за събитията, посочи Би Би Си и коментира, че политиката на кралското семесйтво „Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай“ става все по-трудно защитима. 

Много биографи на кралското семейство изразиха недоволство и разочарование от Хари за причинената болка на баща му в момент, когато той се опитва да се установи като новия монарх на страната след все още неотшумялата скръб към починалата Елизабет Втора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!