Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълги опашки се извиха в Лондон за книгата на принц Хари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Книжарници в Лондон отвориха врати след полунощ, за да обслужат дългите опашки, извили се пред тях за книгата на принц Хари „Резервен“. Книгата от днес официално е пусната в продажба в цялото Обединено кралство.

Анкети сред хората, редящи се на опашките, показва, че те правят това, защото „искат да чуят разказа за събитията в кралското семейство от първоизточника“.

От веригата книжарници Waterstones заявиха, че книгата на принц Хари е „едно от най-големите заглавия за предварителна поръчка от десетилетие“.

Мемоарите вече оглавяват бестселърите във Великобритания на онлайн търговеца на дребно Amazon след изтеклата информация за скандални разкрития от кухнята на кралското семейство.

В нея има твърдения, че Хари е молил бащи си да не се жени повторно за Камила, че е убил 25 талибани по време на службата си в Афганистан, че е вземал наркотици и че Меган и Кейт са имали трудни отношения.

Основна тема в книгата е голямата загуба на принцеса Даяна, неговата майка, оставила неизлечими рани и посттравматичен стрес. Хари държи отговорна пресата за преследването на Даяна в злополучната нощ в Париж, както и за много други вреди в неговия личен живот.

В дадените от него интервюта той каза, че „делото на живота“ му ще бъде да промени медийния пейзаж.

Книгата от 410 страници излиза по цял свят на 16 езика. До момента няма реакция от Бъкингамския дворец или двореца Кенсингтън.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна