Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава големият интерес към книгата на принц Хари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава големият интерес към книгата "Резервен" на принц Хари. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов. 

По думите му в първия ден продажбите са били 1,4 млн. Има аудио- и видеокопия, което увеличава бройката, добави той. 
Според него интересът към книгата от една страна се дължи на клюкарския елемент, но от друга го има и по-сериозното отношение - да видиш другата версия, другата гледна точка. 

Принц Хари е ядосан и разочарован от семейството си, смята той и добави, че вероятно има и елемент на отмъщение с книгата.
По принцип от Бъкингамския двоец не коментират вътрешни проблеми, посочи Паунов и попита: "Докога няма да има коментар, докога ще се въздържат?". 

Той припомни думите на принца, че ще дари голяма част от приходите си в помощ на деца със СПИН в Африка. 

"Симпатизирам на принц Хари. Добре е да се разказват тези неща и да се знае нещо повече за такива институции, за които ние знаем само по външния им блясък, а не знаем какво точно се случва зад него. Това става в труден момент за монархията", коментира още Веселин Паунов и добави, че принцът се харесва на младите хора. "Тези, които са му фенове, ще останат такива", категоричен е той. 

Оновната информация става чрез медиите, срещу които принц Хари се бори в книгата, каза кореспондентът на Радиото в Лондон и подчерта, че е много трудно да се даде една независима картина. 

Принц Хари е подписал предварителен договор с издателството за 4 книги, посочи Веселин Паунов. Така че следва продължение...
Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна