Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта не бива да боли

Историята на Люси

Люси Тонева пристига от Англия в Стара Загора, където  преди 11 години тръгва от Кризисния център и стига до Англия. Днес, вече на 37 години,  посети  "Самарянска къща“  с мисия - да се срещне с жените, в чиято ситуация е попаднала и от която житейска несгода е намерила изход. 

С личната си история Люси иска да повлияе останалите жени, жертва на домашно насилие, да намерят сили и да се преборят със страха си, за да започнат отначало своя живот.

По думите й "всеки може да успее и да сложи край на домашното насилие..."

В разказа си Люси откроява помощта, която е получила от екипа на Кризисния център. Сама с две малки деца тя намира своята вяра и успява, като се сеща често за разговорите със социалните си сътрудници - Красимира Георгиева и Соня Пенева. 

Днес Люси живее в Англия, работи като главен готвач в хотел-ресторант в Шотландия и е безкрайно благодарна и щастлива, защото е превърнала страховете си посредством вярата си в минало, а желанията си за по-добър живот в реалност.

За това как преди 11 години Люси е пристигнала в центъра с двете си деца, портфейл с малка сума пари и два акта за раждане, как е преминала през недоверие, неверие, гняв, кризи, невъзможност, но благодарение на подкрепа и много, много работа е напуснала къщата, година по-късно, с увереност да се справи. 

Чуйте историята й в прикачения звуков файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна