Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ford съкращава 3800 работни места в Европа през следващите 3 години

Снимка: Ройтерс

Ford Europe ще съкрати 3800 работни места в целия регион, тъй като големият производител на автомобили предприема първите си стъпки за преминаване към производство на електрически превозни средства до 2035 г., обяви във вторник автомобилната компания.

Решението на компанията ще засегне най-много Германия и Обединеното кралство, където ще бъде съкратени съответно 2300 и 1300 работни места, докато останалите съкращения на още 200 позиции се отнасят за останалата част от Европа.

"Проправянето на пътя към устойчиво печелившо бъдеще за Ford в Европа изисква широкообхватни действия и промени в начина, по който разработваме, произвеждаме и продаваме автомобили на Ford“, каза Мартин Сандър, генералният мениджър на Ford за електрически превозни средства в Европа.

"Търсенето на дейностите по разработване на продукти в световен мащаб намалява, защото реалността е, че след като технологията бъде разработена, е много по-лесно да се инсталира многократно в бъдещи превозни средства", отбеляза пред "Файненшъл таймс" председателят на Ford за Великобритания Тим Слатер.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени