Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултиращ астролог в Деня на влюбените - 14 февруари

Йорданка Ушева-Цонева: Всеки носи със себе си своята звездна карта

2
Йорданка Ушева-Цонева, консултиращ астролог
Снимка: Личен архив

"Мисията ми е, както и тази на Московска академията по астрология, където очаквам да защитя дипломна работа, да превърнем астрологията - най-древната наука, в наука на бъдещето. Тоест тя да бъде в помощ и на лекарите, психолозите, агрономите, метеоролозите, на всички, които са близко до земята", разказа за "Нощен Хоризонт" Йорданка Ушева-Цонева,  консултиращ астролог, гост на предаването на 14 февруари  - Денят на влюбените.

Йорданка Ушева-Цонева е инженер по образование и астролог по призвание, така както сама та тя се определя. Интересът към астрологията се заражда още от годините, когато е малко момиче. По-задълбочените интереси се оформят през 2010, когато тя се сдобива с първия си професионален учебник и астрологична програма за работа със звездите и планетите.


Завършва три годишен курс и се дипломира във филиала на Московската академия по астрология в България - Астроцентър „Урания“. Астрологията е особено научно познание, което се учи и надгражда цял живот.

Затова и в живота на Дани Ушева, като астролог, следват  практикуми, семинари, срещи с радио слушатели и телевизионни зрители. Предстои й да сбъдне, една от големите си  мечти- защита на дипломна работа и получаване на професионално признание от самата Московска академията по астрология с ректор акад. Михаил Левин.

Йорданка Ушева-Цонева,  консултиращ астролог

„Мисията в живота ми е да популяризирам астрологията като наука на достъпен и разбираем език, да убедя скептиците, че тази древна наука работи и можем да използваме всички познания за да улесним живота си, да се подготвим за трудностите, които ни очакват, да не пропуснем добрите възможности.

Всеки човек носи през целия си жизнен път своята звездна карта", сподели Йорданка Ушева. 

"Вече 10 години съм се обучавала в науката астрология. Това, че мога да боравя с точните науки ми помага и в астрологията, с прогностичните методи при наталните карти.

Ако се хванем за думата "Любов", е хубаво, че има един такъв празник. Защото любовта е навсякъде.

Венера не е само планета на любовта, на парите, Венера има по-сериозно отношение към нашия живот. В гръцката митология тя е Афродита. А любовниците на зодиака се Венера и Марс. Посланик на Венера е нейният син Ерос, който влюбва хората по понякога подъл и коварен начин...Така че любовта носи и радост, и мъка, тя любовта е една химична реакция в нашия организъм.

Когато ние се раждаме, положението на планетите на небето е нашата натална карта. Венера може да бъде в 12 зодиакални знака. В зависимост от това в какъв знак попада, ние имаме различно отношение към любовта.

За мен има пет езика на любовта. Това са да чуваме винаги думите - "Обичам те", другият език е да прекарваме време с любимия, подаръци, помощ или очакваме физическо докосване - това са нашите потребности, като при някои от знаците участват по няколко от тези т.нар.езици. Така че Венера е също и целите ни в живота, нашите желания и предпочитания. Докато Марс е този, който осъществява нейните желания", разказа още пред БНР Дани Ушева.

Според Ушева хората търсят консултация с астролог най-вече именно по темата - Любов!

Още по темата за това как ни влияят планетите при нашия зодиакален знак слушайте в звуковия файл.


Ушева е родена е в София, със Слънце в знак Риби /12.03.1976/ и Луна в знака Лъв, отраснала във Велинград. Средното си образование завършва в националната търговска гимназия в Пловдив, а по-късно се дипломира като инженер по дървообработване и производство на мебели. Астрологията за нея не е територия на духовна вяра или безверие. Астрологията е зона на научни познания и сериозни натрупвания. Авторката го показва и чрез издадените от ИК „Кибеа“ книги: „Астро–лунен календар 2022 - година на Венера“ и „Астро- лунен календар 2023- година на Нептун.“

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени