„Америка - илюзии и реалности“: Художникът Йордан Иванов и най-големият карнавал в САЩ

В шестият по ред епизод на рубриката "Америка - илюзии и реалности" разказваме историята на българина Йордан Иванов - художник , който от 20 години е зад океана и който работи за най-големия карнавал в САЩ. В световен мащаб го нареждат..

публикувано на 27.05.23 в 20:13

8 годишната Виктория Байрактарова е най-четящото дете от Хасково

552 книги за една година. Толкова е прочела второкласничката от Хасково Виктория Байрактарова. Тя е тазгодишният носител на наградата за най-четящо дете в Хасково. Детският отдел към Регионалната библиотека “Христо Смирненски“ в Хасково всяка..

публикувано на 27.05.23 в 20:00
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Рон Десантис – новият враг №1 на либералната селищна система

Губернаторът на Флорида Рон Десантис качи политическата температура в САЩ тази седмица като обяви официално, че се кандидатира за президент на изборите догодина. Това означава, че той се изправя пред потенциално епична предварителна битка с..

публикувано на 27.05.23 в 13:50
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Държавни предателства и кабинет на абсурда

Безпросветните кукли излагат кукловодите си. Това се разбра от разговорите, които ПП провеждат със своите партийни съмишленици. Както винаги Кирил Петков без проблем осветява разговори с висши европейски чиновници, в случая Урсула фон дер Лайен и..

публикувано на 27.05.23 в 13:40

Коментар на Петър Волгин: Не, това не е нормално!

Във всяка една нормална държава думите и действията на съпредседателите на "Продължаваме промяната", за които научихме вчера, щяха да доведат до много тежки политически последици. Първо, тази партия би претърпяла огромни репутационни щети и..

публикувано на 27.05.23 в 12:30

Проф. Мадлен Данова: България е слабо представена в Африка, а това е континентът на бъдещето

Първи фестивал на африканското кино у нас и новосъздаден африкано-карибски културен център в СУ "Св. Климент Охридски" – това са част от знаците и проявите за Деня на Африка 25 май, когато се навършиха 60 години от създаването на Африканския съюз...

публикувано на 27.05.23 в 11:59

Даниела Писойо: Чрез ветото Австрия се опитва да вкара зациклилата миграционна политика в дневния ред на Брюксел

" Тук съм, за да убедя Австрия да промени мнението си, но и да чуя притесненията ви. За мен Шенгенското споразумение е едно от най-големите постижения на ЕС, което ни дава свобода на движение, икономически просперитет и надежда. Когато една държава..

публикувано на 27.05.23 в 11:05
Гърция отива отново на парламентарни избори

Джон Хадулис за новия вот в Гърция: По-добри резултати за Ципрас, ПАСОК може да намали разликата със СИРИЗА

В неделя Гърция избра нов парламент, но след месец отива отново на избори. Досега управляващата "Нова Демокрация" спечели категорично вота, но подкрепата се оказа недостатъчна за съставяне на самостоятелно управление.   Консерваторите на премиера..

публикувано на 27.05.23 в 10:45
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Америка е изморена да види отново на сцената Тръмп и Байдън, предстои интересна година

"Десантис играе по струната на вътрешната политика и нагласите сред твърдо настроените републиканци ." Това каза в интервю за БНР журналистът Андон Балтаков, който живее в САЩ. Рон Десантис е само един от конкурентите на Тръмп, подчерта той...

публикувано на 27.05.23 в 10:27