Промени в ЕС: Отнемане на шофьорска книжка в чужбина важи за всички страни членки

При отнемането на шофьорската книжка за нарушение в чужбина наказанието ще е валидно за всички страни членки в ЕС. Това предвиждат промени за безопасността по пътищата, гласувани на първо четене в ЕП, съобщи пред БНР евродепутатът Петър Витанов...

публикувано на 21.02.24 в 15:00
Николай Нинов, Стефан Витанов и Надежда Дичева (от ляво на дясно)

Танцуващи над 60 годишна възраст - възможно е!

Танцът е неразривно свързан с музиката, а тя с положителните емоции, които човек изпитва слушайки мелодията. Тялото започва да се движи в ритъм, а съзнанието попада в друго състояние. Отпуснатост, освободеност, енергичност. Танцът е вид комуникация,..

публикувано на 21.02.24 в 11:12
Васил Левски

Проф. Ивайло Христов: Левски е като айсберг. Биографията му крие много загадки

"Васил Левски е светецът на България . Като Левски втори няма. Това се е утвърдило в българската памет още от началото на неговото канонизиране след Освобождението. Може би това е единственият национален герой, който обединява, а не разединява. За..

публикувано на 19.02.24 в 11:16

Акад. проф. д-р Тройчо Троев: Ставните болести зачестяват и при 45-годишните

Движението е едни от основните фактори, които гарантират по-добра подвижност на ставите. Самите стави нямат собствено кръвообращение и изискват двигателна активност. Обездвижването лишава тялото от гъвкавост и затруднява..

публикувано на 17.02.24 в 18:13

"След края на историята" с Александър Сивилов: Възможно ли е Китай и САЩ отново да станат партньори?

На 17 февруари 1972 г. , американският президент Ричард Никсън заминава от Вашингтон, за да пристигне четири дена по-късно в столицата на Китайската народна република – Пекин. Днес това събитие може да изглежда почти незначително – едно..

публикувано на 17.02.24 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: Германия се готви за война

Британският „Файненшъл Таймс“ публикува дълга статия, озаглавена „Ще изпълни ли Германия големите си военни амбиции?“. Материалът по същество представлява едно напрегнато питане дали Германия ще може да отделя по 30 млрд. евро от годишния си..

публикувано на 17.02.24 в 13:40

Коментар на Петър Волгин: Евроатлантическа цензура

Управляващите партии ПП и ДБ разпространиха тези дни свой проектозакон, озаглавен Закон за изменение и допълнение към Закона за електронните съобщения. Напълно невинно заглавие, нали? Само че зад това уж безобидно заглавие се крие неистовото..

публикувано на 17.02.24 в 12:39
Премиерът Николай Денков

Денков: Смъртта на Навални е тъжна новина, показваща защо е важно да ценим демокрацията

По повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, премиерът Николай Денков написа във Фейсбук, че това е "тъжна новина, която показва защо е важно да ценим демокрацията". "От години Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия,..

публикувано на 16.02.24 в 16:16
Доц. д-р Костадин Нушев

Доц. Костадин Нушев за сблъсъка между трите празника на 14 февруари

На 14 февруари съвпадат  три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува  - църковния Успение на св. Кирил Славянобългарски, празникът по стар стил на св. Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря, а също и празникът на св. Валентин,..

публикувано на 14.02.24 в 14:39

Кардиолог за бездимните цигари: Една зависимост заменя друга! Не намаляват сърдечносъдовия риск

През 2003 г. е произведена първата електронна цигара в света. Днес има регистрирани над 460 търговски наименования, произвеждани с 8 000 различни аромата. В едно от най-посещаваните заведения в Ловеч залата за пушачи е пълна. Повечето..

публикувано на 14.02.24 в 11:04