Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над какво работят немски учени относно вселената, човека, изкуствения интелект?

Отговори дават в интерактивна изложба в Гьоте-институт

2
Снимка: goethe.de/bg

Гьоте-институт и Дружеството "Макс Планк" представят до 7 март природонаучната изложба "Вселена. Човек. Интелект.", посветена на най-модерните научни изследвания в Германия.

Под формата на снимки, филми и изследователски проекти интерактивната изложба разказва за големите загадки на човечеството, за достиженията на научноизследователската мисъл и насърчава размисъл по научно и социално значими теми.

В рамките на изложбата са поставени големите въпроси, които ни вълнуват като хора на Земята, и на които все още се опитваме да отговорим.

„Интирактивната експозиция цели да достигне до най-младите приятели на немскоезичната култура и да стимулира любопитство на посетителите към различни научни области и изследвания, да провокира собственото мислене по петте темиВселена; Човешка история; Мозък; Антропоцен; Изкуствен интелект", обясни пред Радио София Габриела Радойнов от Гьоте-институт България.

По време на разглеждане на изложбата, може да се чуе песен, свързана с конкретна емоция, може да се вникне повече по дадена тематика с помощта на QR-код.

Чуйте повече по темата в разговора на Христина Иванова.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени