Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При проверката на ТЕЦ "Бобов дол" е иззета почти цялата документация на дружеството за 5 г. назад

Снимка: Кирил Фалин

Днес няма проверяващи екипи на ГДБОП и ДАНС в ТЕЦ "Бобов дол", казаха за БНР работещи в централата. Проверката е приключила снощи, като е иззета почти цялата документация на дружеството за последните 5 години.

И вчера, и днес изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов е с изключен телефон. Снощи обаче, преди проверяващите от ГДБОП и ДАНС да напуснат от централата, той каза:

"Крайната цел, според мен е да страда целият народ. Защото едни зелени тунеядци си правят пиар на гърба на страната, на гърба на сектор "Енергетика" и искат в един хубав момент, недалечен, токът да стане като в Западна Европа допреди няколко месеца по едно евро почти. Вие сами можете да си отговорите. Ние спасихме нашата страна и нашите хора тази година от свръхсметки за електроенергия. Въглищните централи ги спасиха. Мисля, че това е атака към целия енергиен сектор на страната и ще страдаме всички, цялата страна, ако продължават по този начин да се държат със сектор "Енергетика".

Към момента не виждам опасност от затваряне на ТЕЦ-а, допълни той.

"Тези няколко човека, които се мъчат да си правят предизборната кампания в момента, няма да им се получи точно така, както са за го замислили". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени