Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 години по-късно

Каузата "Тук-Там" продължава с нова сила и мотивация

Снимка: tuk-tam.bg

Глобалната мрежа за успех на младите хора в България Тук-Там навърши 15 години. През това време градим глобална brain gain общност от българи, които си помагат и се ангажират с родината.

Осъществяваме тези връзки благодарение на технологията - онлайн платформата tuk-tam.bg, Инвестираме време и средства в образованието и развитието на младите хора, за да направят най-добрата си стъпка напред, отбелязват от организацията.

„Преди 15 години платформата беше създадена от 7 души от нашата практична нужда да се свържем с млади хора, които се връщат в България – разказа пред Радио София Христо Бояджиев. Той е единственият от съоснователите, който продължава замисленото тогава. Иначе е бизнес лидер и социален предприемач. Има опит в технологичния бранш, занимавал се е с финанси, енергетика и консултиране. Запален фотограф, пътешественик и планинар. – Винаги ще продължим това, което залегна в началото – създаването на смислени връзки между хора.

През част от тези години работихме с голямо желание и ентусиазъм, но непрофесионално, успоредно с други ангажименти. Едва преди четири години решихме да променим траекторията и вече се стремим да свържем хората с конкретна цел. И тя е да направим така, че всеки млад човек да получи повече възможности за успешно развитие в България - образование, стажове, работа, кариера.“

Бояджиев отличи постоянството, енергията и младежкия дух, запазили се у екипа през годините.

Вече над 700 души са декларирали готовността си да помагат за каузата на "Тук-Там".

Според Бояджиев, ментори, опитни хора, които искат да предадат опита си, винаги ще има. Предизвикателството е достигането до повече младежи. 18, 20-25-годишни със сигурност ще спечелят от общуването си с опитни хора.

На 19 септември т.г. ще се проведе „Тук-Там Кошер 2023“ с участието на 100-150 компании, незабравими срещи и дискусии. 

"За мен една от каузите, в които винаги има смисъл да инвестираме, е образованието. Това може да става със средства, време, доброволчество, с връщане към млади хора, към обществото от това, което вече сме получили. Така стигнах до "Тук-там" и започнах да ги подпомагам всеки месец", разказа в студиото на Радио София Десислава Средкова

Тя е дизайнер с близо 15-годишен опит. През последната година е работила върху ребрандирането на „Тук-Там“. Майка е на 2 деца.

В момента Деси е към екипа на организацията, а желаещи от младите хора могат да я изберат за ментор.

Не крие че има огромно желание мотивация за работа, за помагане.

Пред Катя Василева тя разказа за работата си, за запознанствата и срещите си с други българи от цял свят. 

„Много е по-различно, когато работиш за клиенти, срещу заплащане, и когато допринасяш за избрана от теб кауза“, убедена е дизайнерката. И сподели какви са мечтите ѝ.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна