Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Случайно в Майорка" - животът трябва да се празнува всеки ден

Снимка: БГНЕС

"Случайно в Майорка" е първият роман за възрастни на Доника Ризова, журналист, пиар, детски писател.

"Човек винаги трябва да опитва нещо ново. Със семейството си живях в Майорка две години... Интересно ми е това, вкусно ми е, любопитно ми е, не мисля да се ограничавам в търсенията си като автор. В момента пиша разкази и една друга книга, свързана с пътешествия", сподели авторката в предаването "12+3".

Животът трябва да се празнува всеки ден!

Ирини, водеща на най-гледаното телевизионно токшоу, е забравила да празнува живота, оплетена в интриги, графици и вечно под светлината на прожекторите. Докато не стига до лекарския кабинет в клиниката, чийто собственик е не друг, а бившият ѝ, който след няколко отхвърлени предложения за брак е продължил живота си с друга. Но никой от двамата така и не е преодолял чувствата си и скоро папараците ги улавят в компрометираща ситуация. След поредица от скандални публикации в жълтата преса Ирини е свалена от ефир и е заменена с по-млада колежка.

С тежък бърнаут и потънал в хаос личен живот, Ирини приема поканата на най-добрата си приятелка да наглежда за месец луксозна вила в Майорка. Тя пристига на острова с намерението да си почива и да подреди сърцето и мислите си, но това се оказва трудно, когато съседът ѝ е не кой да е, а Сам Купър – току-що разведеният актьор е спряган за новия Джеймс Бонд, има убийствено сини очи и очарователна усмивка. Готова ли е Ирини за неочакван летен флирт?

А дали тези отношения няма да се окажат основа за нещо повече?

"Случайно в Майорка" е вълнуваща история с вкус на шампанско и аромат на морски бриз, слънчева и пленителна като острова, от който е вдъхновена.

През май се очаква да излезе "Дракончето Ринти и войната на ордените" на Доника Ризова - трета част на историята, вдъхновена от Майорка.

Интервюто на Снежана Иванова с Доника Ризова в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени