Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри спечели след обрат

Анди Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Анди Мъри продължи с героичните си изяви от началото на сезона, след като направи обрат срещу аржентинеца Томас Мартин Ечевери, за да го победи с 6:7(5), 6:1, 6:4 в мач от първия кръг на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиан Уелс. 

За Мъри това бе седми решаващ сет от началото на годината, като той е спечелил всичките седем. В същото време бившият номер 1 в света няма успех през 2023, която да не е дошла след трети или пети сет.

"В някои от мачовете през годината имах късмет да спечеля, но в други като днешния имах много шансове в третия сет. Не успявах да реализирам точките за пробив и това бе разочароващо. В края се справих добре, радвам се, че преминах през поредния брутален мач", коментира Мъри след двубоя, продължил три часа и 12 минути.

Трикратният шампион от Големия шлем отрази три възможности за пробив при 3:4 в третия сет, преди на свой ред да вземе подаването на съперника си и след това да затвори мача. За Мъри предстои двубой с 15-ия поставен в схемата Пабло Кареньо Буста от Испания.

Швейцарецът Стан Вавринка също продължава напред след победа над квалификанта от Австралия Александър Вукич с 6:4, 1:6, 6:1. Бившият номер 3 в света Доминик Тийм загуби от французина Адриан Манарино с 6:4, 4:6, 6:7(5). 

Вавринка спечели в 3 сета.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна