Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радукану и Кенин продължават в Калифорния

Ема Радукану
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британката Ема Радукану направи успешно завръщане на корта след почти два месеца отсъствие заради физически проблеми.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021 година Ръдукану елиминира Данка Ковинич (Черна гора) с 6:2, 6:3 в първия кръг на силния турнир по тенис от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс, щата Калифорния, след като навакса ранни пробиви пасив и в двата сета.

20-годишната Ема, който доскоро лекуваше травма на китката на ръката, игра за първи път от средата на януари след отпадането си във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. 

"Не беше лесно, защото и в двата сета изоставах с пробив в началото. Радвам се, че продължавам. Не съм на 100 процента, но в краткосрочен план ще се постарая да дам всичко най-добро от себе си и да изиграя възможно повече мачове. Опитвам се да контролирам натоварванията, не тренирам дълго. След турнира ще преценя как да продължа. Обичам да се състезавам. Когато имаш проблеми, опитваш да бъдеш агресивен, да доминираш в разиграванията. Трябва да намериш начин да превърнеш неудобството в предимство", коментира Радукану, която във втория кръг ще срещне поставената под номер 20 Магда Линет от Полша. 

В изцяло американски мач между носителки на титли от Големия шлем шампионката от Откритото първенство на Австралия през 2020 година София Кенин надделя над победителката в Откритото първенство на САЩ през 2017 година Слоун Стивънс с 6:4, 6:1. Кенин очаква двубой срещу действащата шампионка на "Уимбълдън" и финалистка от Откритото първенство на Австралия през януари Елена Рибакина (Казахстан).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна