Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузеният Медведев победи Зверев

Даниил Медведев може да се откаже заради травмата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставеният под номер 5 Медведев надделя трудно над германеца Александър Зверев с 6:7(5), 7:6(5), 7:5 и записа 17-а поредна победа, но получи травма и няма яснота дали ще продължи участието си в надпреварата.

Руснакът изкълчи десния си глезен при 2:3 гейма във втория сет и след медицинска намеса успя да продължи и дори реализира обрат след 3:16 часа игра. Той трябва да срещне испанеца Алехандро Давидович Фокина, но първо ще се подложи на медицински изследвания и след това ще вземе решение.

"В момента, в който изкълчих глезена си, си помислих, че не е сериозно, болката дойде много бързо и остро. Предположих, че някоя от връзките е леко увредена и затова си помислих, че няма да мога да продължа. После физиотерапевтът ме превърза и реших да опитам. Най-странното беше, че нямах проблеми при тичането, но ми беше по-трудно да ходя", обясни Медведев. Той добави, че ще премине скенер  и ще прецени дали да продължи участието си в турнира.            
 
Номер 11 Яник Синер (Италия) също ще играе за първи път на четвъртфиналите в Индшиън Уелс, след като се справи с 37-годишния швейцарски ветеран Стан Вавринка с 6:1, 6:4. Синер очаква защитаващия титлата си и четвърти в схемата Тейлър Фриц (САЩ), който елиминира Мартон Фучович (Унгария) с 6:4, 6:3.

Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) продължава напред след успех над британеца Джак Дрейпър с 6:2, 2:0 и отказване на съперника заради мускулна травма в областта на корема. На четвъртфиналите Алкарас ще срещне номер 8 Феликс Оже-Алиасим (Канада), който надделя трудно над представителя на домакините Томи Пол с 3:6, 6:3, 7:6(6), след като спаси шест мачбола.

Шампионът от 2021 година и десети поставен Камерън Нори (Великобритания) отстрани номер 6 Андрей Рубльов (Русия) с 6:2, 6:4 и ще срещне американеца Франсис Тиафо, който сложи край на силната серия на чилийския квалификант Алехандро Табило след 6:4, 6:4.  



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!