Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив

След 21:00 часа, когато трафикът намалее, ще бъде спряно движението на пътни превозни средства в източното платно на бул. „Васил Априлов“ в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“. Това се налага заради започващите строително-монтажни работи по реконструкцията на Голямоконарско шосе, която се чака от години. 

Георги Стоилов, управител на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, уточни, че движението ще се извършва двупосочно в западното платно. 

"Тази вечер се затваря първият участък от източното платно. В западното платно ще се извършва движението двупосочно. Ремонтът на цялата основна пътна артерия ще продължи 2 години, на първия участък - за 4 месеца. Проектът предвижда основна реконструкция и разширение на шосето в рамките на общин Пловдив до рамките на община "Марица". Няма да има пълно затваряне, а на участъци", обясни Георги Стоилов. 

Временната организация ще бъде обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели от фирмата изпълнител „ИСА – 2000“. 

Предвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли.

Георги Стоилов информира още за временните спирки по ул. "Любен Каравелов", ремонта на Брезовско шосе и бул. "Дунав", пускането на бул. "Хаджи Димитър" и др. 

Цялото интервю на Живка Танчева с Г. Стоилов е в прикачения файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени